AVIZIER

Știri generale

Admitere studii de masterat

Admitere studii de masterat

24 iulie 2024 / ȘTIRI GENERALE
Procesul de Admitere în sesiunea Septembrie la studiile universitare de masterat va începe pe data de 02.09.2024.

Calendarul pentru Sesiunea III de Admitere 2024 este următorul: înscrierea candidaților: 02.09 - 13.09.2024, Concursul de admitere: 16.09 – 17.09.2024, Comunicarea rezultatelor: 16.09 – 18.09.2024, Înmatricularea candidaților: 16.09 – 20.09.2024.

Admiterea se face conform Regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere în ciclul de studii universitare de masterat.

Înscrierea la concursul de admitere pentru studiile de masterat in Sesiunea III de Admitere, sesiunea septembrie, se face online pe site-ul https://admitere.pub.ro conform regulamentului amintit.

Programarea examenelor este disponibila aici.

Admitere studii de masterat

Admitere studii de masterat

05 iulie 2024 / ȘTIRI GENERALE
Procesul de admitere in sesiunea Iulie la studiile universitare de master va incepe pe data de 01.07.2024.

Calendarul pentru Sesiunea de Admitere Anticipata 2024 este urmatorul: inscrierea candidatilor: 01.07 - 08.07.2024, Concursul de admitere: 10.07 – 12.07.2024, Comunicarea rezultatelor: 10.07 – 13.07.2024, Inmatricularea candidatilor: 10.07 – 31.07.2024.

Admiterea anticipata se face conform Regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere în ciclul de studii universitare de master.

Inscrierea la concursul de admitere pentru studiile de master in Sesiunea de Admitere sesiunea iulie se face online pe site-ul https://admitere.pub.ro conform regulamentului amintit.

Programarea examenelor este disponibila aici.

Taxa de admitere

Taxa de admitere

01 iulie 2024 / ȘTIRI GENERALE
Toate detaliile cu privire la plata taxei de admitere la programele de studii de licenta la Facultatea de Inginerie Chimica si Biotehnologii, sunt disponibile aici.

EU Sparks for Climate: European Citizens Championship

EU Sparks for Climate: European Citizens Championship

29 mai 2024 / ȘTIRI GENERALE
UEFISCDI (Unitatea Executiva pentru Finanțarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii și Inovarii) organizeaza editia locala a competiei europene EU Sparks for Climate: European Citizens Championship, un hackaton dedicat identificării de soluții pentru provocările climatice care afectează viața cotidiană.

Se vor forma echipe mixte de cercetători și cetățeni care lucrează împreună pentru a propune soluții reale la problemele legate de climă și mediu. Ulterior, din România vor fi alese 2 echipe care vor concura în finala competiției.

Hackatonul va fi organizat online, intre 19-22 iunie, iar limba de desfășurare va fi engleza.

Mai multe detalii sunt disponibile în website-ul competitiei.

Admitere Anticipata la studiile universitare de master

Admitere Anticipata la studiile universitare de master

09 aprilie 2024 / ȘTIRI GENERALE
Procesul de Admitere Anticipata la studiile universitare de master va incepe pe data de 15.04.2024.

Calendarul pentru Sesiunea de Admitere Anticipata 2024 este urmatorul: inscrierea candidatilor: 15.04 - 10.05, Concursul de admitere: 13.05 – 16.05.2024, Comunicarea rezultatelor: 13.05 – 17.05.2024, Inmatricularea candidatilor: 1.07 – 31.07.2024.

Admiterea anticipata se face conform Regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere în ciclul de studii universitare de master.

Inscrierea la concursul de admitere pentru studiile de master in Sesiunea de Admitere Anticipata se face online pe site-ul https://admitere.pub.ro conform regulamentului amintit.

Târgul Internațional de Educație, VIETNAM

Târgul Internațional de Educație, VIETNAM

11 martie 2024 / ȘTIRI GENERALE
Doamna Prodecan Ștefania Paula STOLERIU a reprezentat Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii, precum și Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, la Târgul Internațional de Educație din VIETNAM, care s-a desfășurat în perioada 7-10 martie 2024.

VOI ÎNTREBAȚI, ROBERTA METSOLA RĂSPUNDE

VOI ÎNTREBAȚI, ROBERTA METSOLA RĂSPUNDE

06 martie 2024 / ȘTIRI GENERALE
Pe data de 6 martie 2024, la Opera Naționalǎ din București, Președinta Parlamentului European - Roberta Metsola a fost în dialog cu tinerii din universitǎțile din România. Evenimentul a fost organizat în contextul vizitei oficiale pe care o efectueazǎ Președinta Parlamentului European în România, la invitația autoritäților române. La eveniment a participat Doamna Ligia Deca – Ministrul Educației din România.

Aceastä întâlnire a facilitat dialogul între tinerii din România și Președinta Parlamentului European, cu scopul de a aduce democrația parlamentarä europeanä mai aproape de aceștia și de a promova modul în care Parlamentul European reprezintä cetäțenii europeni. Evenimentul a atras peste 500 de tineri interesați de a afla mai multe despre oportunitäțile și beneficiile pe care le oferä activitatea parlamentarä europeanä.

Teme precum: Ce înseamnă democrația parlamentară europeanǎ; Care sunt îngrijorările și temerile legate de Europa; Care sunt lucrurile pe care tinerii doresc ca Parlamentul European să le susțină în continuare; Ce inseamnǎ alegerile europene din 9 iunie 2024, au fost câteva dintre ariile de dialog ȋntre studenți și Președinta Parlamentului European.

Ȋn cadrul evenimentului, Facultatea de Inginerie Chimicǎ și Biotehnologii a fost reprezentatǎ de studenții – Andreea Bǎrbulescu și Andrei Ionescu, reprezentanții Facultǎții ȋn Senatul Universitǎții Naționale de Științǎ și Tehnologie POLITEHNICA București, Maria Larisa Geanǎ – Președintele Societǎții Studenților ȋn Inginerie Chimicǎ si Biotehnologii, respectiv Decanul Facultații – Doamna Prof. Dr. Ing. Cristina Orbeci.

Gala Cercetării Românești – Ediția 2024, 27.02.2024, Opera Națională București

Gala Cercetării Românești – Ediția 2024, 27.02.2024, Opera Națională București

28 februarie 2024 / ȘTIRI GENERALE
În cadrul ediției 2024 a Galei Cercetării Românești am avut bucuria de a-i aplauda și de a-i privi pe scenǎ pe colegii noștri din Facultatea de Inginerie Chimicǎ și Biotehnologii.

Premiul “Nicolae Vasilescu Karpen” acordat pentru domeniul Energie și materiale avansate a revenit colectivului Advanced Polymer Materials Group, Facultatea de Inginerie Chimicǎ și Biotehnologii, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București.

Transmitem felicitǎri și aprecieri domnului Prorector al Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București - Prof. Dr. Ing. Horia IOVU, liderul grupului de cercetare din Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii precum și colegilor care prin activitǎțile desfǎșurate au contribuit la aceastǎ reușitǎ.

De asemenea, ȋn cadrul evenimentului am avut onoarea și bucuria ca domnul Mihnea COSTOIU – Rectorul Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București sǎ primeascǎ Premiul de excelențǎ pentru cele mai multe fonduri europene atrase din programele europene de cǎtre o instituție de ȋnvǎțǎmânt superior.

Este o onoare pentru întreaga comunitate academică să avem alături cercetători de excepție, dedicați profesiei precum și un mediu prielnic de dezvoltare și inovare.

Programul ROSE

Programul ROSE

12 decembrie 2023 / ȘTIRI GENERALE
Orarul aferent lunii decembrie pentru programul ROSE este disponibil aici.

Burse TenarisSilcotub

Burse TenarisSilcotub

23 noiembrie 2023 / ȘTIRI GENERALE
TenarisSilcotub susține performanța și recompensează studenții intrati in competiție prin burse private. Acestea au fost acordate celor mai talentați dintre ei.

Au fost acordate 40 de burse/tara în valoare de 1500 lei / lună / bursa pentru o perioadă de 12 luni, studenților care studiază în domeniul ingineriei la patru universități partenere: Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie Politehnica București, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iași și Universitatea Petrol și Gaze din Ploiești.

3 burse au revenit studentilor de la Facultatea de Inginerie Chimica si Biotehnologii: Pauliuc Cosmin- Gabriel, Bratu Iulian si Dinu Razvan Mihai.

Felicitări pentru reusita!!!

Programul ROSE

Programul ROSE

22 noiembrie 2023 / ȘTIRI GENERALE
Orarul aferent lunii noiembrie pentru programul ROSE este disponibil aici.

Climate Change Summit

Climate Change Summit

09 octombrie 2023 / ȘTIRI GENERALE
În data de 20 octombrie, între 10:00-11:30, în Amfiteatrul AN 010 Radu Voinea (Splaiul Independenței 313) va avea loc Climate Change Summit x Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București.

Climate Change Summit aduce soluții pentru un viitor mai sustenabil la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București și este organizat de Social Innovation Solutions împreună cu BRD Groupe Société Générale, în calitate de inițiator și partener fondator, cu sprijinul Auchan România în calitate de partener strategic, și Mastercard - Climate Partner.

Participanții vor putea interacționa cu experți internaționali precum Chantal Nguyen (Engineer, Fabbrick) & Anton Yarotsky (Founder, Circle.ag), alături de specialiști români în domeniu: Prof. Dr. Ing. Dănuț-Ionel Văireanu (Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii, UNSTPB), Dan Drăgan (Secretar de Stat, Ministerul Energiei) și Andrei Bejan (Head of HVAC Business Development, Romstal).

Înscrierea la aveniment se poate face aici.

Festivitatea de Deschidere a Anului Universitar

Festivitatea de Deschidere a Anului Universitar

29 septembrie 2023 / ȘTIRI GENERALE
Festivitatea de Deschidere a Anului Universitar la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București va avea loc pe data de 2 octombrie 2023, in Aula Magna a UNSTPB, începând cu ora 10:00.

Festivitatea de Deschidere a Anului Universitar la Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii va avea loc pe data de 2 octombrie 2023, in Campusul Polizu, amfiteatrul A040, începând cu ora 13:00.

FICBiFEST

FICBiFEST

27 septembrie 2023 / ȘTIRI GENERALE
Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii aniversează în acest an, 85 de ani de la înființare. Cu această ocazie invită la FICBiFEST, joi, 26 octombrie 2023, în intervalul orar 10-17, elevii care îndrăgesc chimia și aplicațiile ei în diferite domenii.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Pentru a facilita accesul elevilor participanți la atelierele interactive, respectiv pentru a evita timpii de așteptare între grupele de lucru, înscrierea se face prin completarea formularului disponibil aici. După completarea formularului solicitantul va fi contact prin email, în maxim 5 zile, pentru confirmarea orei exacte de participare.

Rezultatele competitiei de granturi nationale GNaC ARUT 2023

Rezultatele competitiei de granturi nationale GNaC ARUT 2023

22 septembrie 2023 / ȘTIRI GENERALE
Rezultatele la competitia ARUT sunt disponibile aici.

Examene de admitere la masterat

Examene de admitere la masterat

06 septembrie 2023 / ȘTIRI GENERALE
Programarea examenelor de admitere la masterat, sesiunea III, septembrie 2023, este disponibila aici.