Acest program de studii masterale se adreseaza tuturor absolventilor programelor de licenta din Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, cat si absolventilor din domeniul de chimie alimentara si conex, din universitatile din Romania.
Intre principalele obiective ale programului de Chimie Alimentara se afla aprofundarea cunostintelor dobandite in programul de licenta de Chimie Alimentara si Tehnologii Biochimice referitoare la controlul calitatii produselor alimentare prin metode fizice avansate (cromatografie de gaze si lichide, spectroscopie de infrarosu, ultraviolet-vizibil, de fluorescenta atomica si moleculara, rezonanta magnetica nucleara de proton si carbon, spectroscopie de emisie si absorbtie atomica, spectrometrie de masa).
Acest program de studiu urmareste familiarizarea cu cele mai moderne metode de control biologic al produselor alimentare, dar si izolarea si caracterizarea produsilor naturali cu potentiale utilizari in industria alimentara.
Un alt obiectiv al programului este aprofundarea cunostintelor dobandite in programul de licenta referitoare la obtinerea diferitelor clase de aditivi alimetari si a altor compusi de sinteza utilizati in industria alimentara (coloranti, surfactanti, detergenti, substante antiseptice).
In afara acestor obiective programa analitica a acestui program de studii masterale urmareste si aprofundarea cunostintelor ingineresti specifice domeniului (sisteme coloidale, procesarea alimentelor, inginerie metabolica), dar si dobandirea unor cunostinte specifice privind aspectele economice si legislative ale domeniului ca si dobandirea de aptitudini specifice activitatii de cercetare din domeniul chimiei alimentare.
Program de studii de MASTERAT
Inginerie Chimică
Departamentul de Chimie Organică