Programul de studiu Controlul si Expertiza Produselor Alimentare completeaza planul de specializari din Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti si abordeaza promovarea unei pregatiri profesionale care sa asigure competente de profil pentru absolventii acestei specializari:
- Pregatire generala de inginer;
- Pregatire generala in domeniul tehnologiilor alimentare si biochimice, exploatarea proceselor si utilajelor specifice industriei alimentare;
- Aplicarea tehnicilor moderne pentru controlul al fabricatiei si al calitatii produselor alimentare, identificari si dozari ale constituentilor alimentelor, poluantilor alimentari;
- Identificarea problemelor de mediu ale industriei alimentare, utilizarea de principii de dezvoltare durabila pentru unitatile agricole si din industria alimentara;
- Utilizarea conceptelor de baza din management si marketing pentru industria alimentara.
Un element important in realizarea unui program educational in concordanta cu progresele tehnico-stiintifice, dar si cu nevoile concrete ale industriei alimentare romanesti il reprezinta stabilirea de parteneriate cu mediul economic, cu potentialii beneficiari ai activitatii de instruire universitara. Exista conventii de practica a studentilor cu o serie de intreprinderi cu profil alimentar din Bucuresti si din tara, precum si posibilitati de stagii de informare in unitati de productie sau cercetare.
Procesul de invatamant este suplu, atractiv prin modul de prezentare a cursurilor, facilitat de acoperirea cu materiale didactice, de utilizarea eficienta a timpului afectat seminariilor, proiectelor si activitatilor de laborator.
Programul de studii functioneaza din anul 2010 ( autorizare provizorie) si este acreditat din anul 2016, primind calificativul cel mai inalt - INCREDERE din partea ARACIS - Agentia Nationala de Asigurare a Calitatatii in Invatamantul Superior.
Program de studii de LICENȚĂ
Ingineria Produselor Alimentare
Departamentul de Chimie Organică