AVIZIER

Anunțuri evenimente - ARHIVĂ 2020

Concursul National de Chimie C. D. Nenitescu

Concursul National de Chimie C. D. Nenitescu

26 octombrie 2020 / ANUNȚURI EVENIMENTE
Concursul National de Chimie C. D. Nenitescu editia 2020 va avea loc in ziua de sambata 28 noiembrie, ora 10:00, in sistem online. Amanunte referitoare la modul de desfasurare vor fi disponibile in scurt timp.

Conferință - Proiectul ROSE

Conferință - Proiectul ROSE

20 octombrie 2020 / ANUNȚURI EVENIMENTE
Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor din Universitatea POLITEHNICA din București invită studenții înmatriculați în anul întâi de studii universitare de licență, reprezentanți ai mediului socio-economic național, cadre didactice din UPB, reprezentanți ai asociațiilor studențești, factori decidenți din sistemul educațional, reprezentanți ai ONG-urilor, persoane cu experiență în activitățile derulate prin proiect, studenți și cadre didactice ale altor universități la conferința ce va avea loc în data 28 octombrie 2020, ora 18:00 în platforma Microsoft Teams.

Scopul evenimentului este acela de a crește gradul de conștientizare cu privire la problemele cu care se confruntă studenții aflați în situații de risc, de a analiza cauza acestora și de a identifica și de a le propune soluții viabile (activități remediale) în vederea ameliorării situației studenților și integrării acestora în comunitatea academică.

ESA_Lab@UPB

ESA_Lab@UPB

19 octombrie 2020 / ANUNȚURI EVENIMENTE
Universitatea POLITEHNICA din București (UPB), în parteneriat cu Agenția Spațială Europenă (ESA), invită studenții universității să ia parte la evenimentul de lansare a ESA_Lab@UPB.

Evenimentul se va desfășura online pe platforma Microsoft Teams - canalul ESA_Lab@UPB, parola qb2zjwn, în data de 27 octombrie 2020, începând cu ora 15:00.

Conceptul ESA_Lab@ a fost lansat de Agenția Spațială Europeană pentru a inspira viitorii ingineri să participe la activitățile de explorare a spațiului și a aplicațiilor transversale rezultate din acestea, cum ar fi: telecomunicatii, 5G, monitorizarea schimbărilor climatice, observarea Pământului, navigație prin sateliti, securitate (cibernetică), inteligență artificială, dezvoltare sustenabilă, eHealth, Internet of Things, economie spațială și multe altele, în beneficiul ambelor organizatii si societății civile. De asemenea, vor fi adresate tematici precum aplicații spațiale pentru a atinge obiectivele Dezvoltării Sustenabile ale Organizației Natiunilor Unite.

În cadrul ESA_Lab@UPB se vor desfășura conferinte, vizite, sesiuni de instruire și formare în tematici inovatoare, conduse de cadre didactice din UPB și experți ESA, cu scopul de a încuraja viitorii ingineri ai UPB să se implice în acest nou hub economic, dar și să contribuie la formarea de noi competențe, prin transferul de cunoștințe acumulate prin studierea disciplinelor de bază.

Mai multe detalii referitoare la agenda evenimentului și la ESA_Lab@UPB se regăsesc aici.