Concursuri

Facultatea de Inginerie Chimica si Biotehnologii vine in intampinarea elevilor de liceu care indragesc chimia aplicata in diferitele domenii ingineriesti, cu o serie de concursuri atractive. Laureatii acestor concursuri beneficiaza de admitere fara concurs in baza rezultatelor obtinute la oricare din aceste concursuri.

Concursul Naţional de Chimie „Costin D. Neniţescu” se organizează anual de către Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii, din Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, pentru elevii claselor a IX-a, a X-a, a XI-a şi a XII-a, profil real şi respectiv profil tehnic/umanist/vocațional/economic din învățământul de stat și particular.

Secțiunile concursului sunt Chimie Anorganică, Chimie Organică şi Chimie Fizică, acestea fiind deschise oricărui participant indiferent de anul de studiu din liceu.

Concursul ”Chimia - Artă între Științe” se organizează anual de către Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii (fosta Facultate de Chimie Aplicată și Știința Materialelor), Universitatea POLITEHNICA din București pentru elevii claselor a IX-a, a X-a, a XI-a şi a XII-a, profil real şi respectiv profil tehnic/umanist/vocațional/economic din învățământul de stat și particular.

Concursul ''Educaţie pentru un mediu curat'' este organizat de Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, Facultatea de Inginerie Chimică şi Biotehnologii, cu sprijinul Science Shop-ului InterMEDIU Bucureşti şi al Casei Corpului Didactic a Municipiului Bucureşti.

Concursul se adresează elevilor de liceu, cadrelor didactice şi studenţilor.

Pe baza rezultatelor obţinute la concurs, elevii laureaţi pot fi admişi la Facultatea de Inginerie Chimică şi Biotehnologii fără examen de admitere, cu condiţia ca aceștia să dețină diploma/adeverința de Bacalaureat (numai acei candidaţi care participă ca unic autor pe lucrare).