Ateliere și vizite

Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii vine cu o serie de activități atractive în întâmpinarea elevilor de liceu care îndrăgesc chimia aplicată în diferitele domenii. Aceste activități sunt menite să îi familiarizeze pe elevi cu activitățile specifice laboratoarelor de cercetare din domeniul ingineriei chimice, ingineriei mediului, ingineriei produselor alimentare, științe inginerești aplicate, de exemplu: bioinginerie, sustenabilitate în ingineria de proces, inginerie farmaceutică sau nanoștiințe.

Participarea la aceste vizite și ateliere interactive este posibilă numai cu programare prealabila, prin completarea formularelor de înscriere disponibile pe paginile web ale fiecărui eveniment.

Atelierele interactive de chimie “TEEN ’s Lab” sunt organizate în baza unui parteneriat cu BASF Romania și se adresează elevilor de liceu.
- Tematica vizează economia circulară și utilizarea sustenabilă a resurselor
- Atelierele au durata de 90 minute
- Pot participa simultan maxim 25-30 elevi/atelier
- Se organizează în fiecare saptamană în zilele de vineri, pe toata durata anului universitar (numai cu programare prealabilă)

Atelierele interactive de chimie “KID’s Lab” sunt organizate în baza unui parteneriat cu BASF Romania si se adresează elevilor din clasele I-VIII.
- Tematica vizează probleme diverse privind: poluarea apei, deșertificarea solurilor, extracția unor coloranți și dozarea unor vitamine din produsele alimentare.
- Atelierele au durata de 60 minute
- Pot participa simultan maxim 25-30 elevi/atelier
- Se organizează în fiecare saptamană în zilele de vineri, pe toata durata anului universitar (numai cu programare prealabilă)

Evenimentul “Zilele portilor deschise” este dedicat elevilor de liceu care doresc sa viziteze laboratoarele Facultății de Inginerie Chimică și Biotehnlogii, pentru a se familiarizeze cu activitățile specifice laboratoarelor de cercetare din domeniul ingineriei chimice, ingineriei mediului, ingineriei produselor alimentare și științelor inginerești applicate (spre exemplu: bioinginerie, sustenabilitate în ingineria de proces, inginerie farmaceutică sau nanoștiințe).

“Student pentru o zi” este un program dedicat elevilor de liceu care doresc sa viziteze Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii, respectiv să participle la activitatile curente ale studenților (cursuri, laboratoare, seminarii) pe durata unei zile, pentru a se familiariza cu viața de student.