+4 021 402 3927; +4021 402 3935

English

Studenti cu merite deosebite

Programul educational ROBERTO ROCCA – TENARIS 2018

Programul educational ROBERTO ROCCA – TENARIS 2018

In anul 2018, compania TENARIS a acordat studentilor pasionati de inginerie, 40 de burse Roberto Rocca.

Bursierii Roberto Rocca de la universitatile de profil din tara au fost selectati de catre specialistii in resurse umane de la Tenaris, pe baza rezultatelor la invatatura, a potentialului de lidership si a aptitudinilor personale care pun in valoare pasiunea pentru inginerie si capacitatea de inovare.

10 din cele 40 burse acordate studentilor din Romania au revenit Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti, respectiv 3 din cele 10 burse au fost acordate studentilor de la Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor.

Studentii de la Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor care au obtinut burse Roberto Rocca sunt: OPREA (STOICA) ELENA-ALEXANDRA, JURJ MARIA-AIDA si MARGARIT ANA-MARIA.

Mai multe detalii sunt disponibile aiciProgramul educational ROBERTO ROCCA

Programul educational ROBERTO ROCCA

In data de 7 martie 2018, Compania TENARIS a organizat la Salina din TURDA ceremonia de acordare a diplomelor pentru studentii bursieri ai programului educational ROBERTO ROCCA. 8 din cele 40 burse acordate studentilor din Romania au revenit Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti si 4 din cele 8 au fost acordate studentilor de la Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor. Cei 4 studenti de la Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor care au obtinut burse sunt: Andreescu Monica ANDREESCU, Iuliana VELICU, Sebastian Alexandru IORGU si Theodor RATA.

Programul educational ROBERTO ROCCA a fost fondat in anul 2005 pentru domeniile inginerie si stiinte aplicate; in program sunt incluse 80 de universitati din 11 state. In Romania programul beneficiaza de finantare din partea companiei Tenaris si este destinat studentilor din domeniul ingineriei. Selectia studentilor a fost realizata de specialistii in resurse umane de la Tenaris. Bursierii de la universitatile de profil din tara, au fost alesi pe baza rezultatelor la invatatura, a potentialului de lider si a unor aptitudini personale, dar si pentru creativitatea si capacitatea de a colabora in echipa.

In urma concursului de selectie a fost stabilita tematica sub care s-a desfasurat festivitatea de anul acesta: “40 pentru Romania” – 40 de studenti bursieri de la Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, Universitatea Tehnica din Cluj Napoca, Universitatea Tehnica Gh. Asachi din Iasi si Universitatea de Petrol si Gaze din Ploiesti.SEEMOUS 2018

SEEMOUS 2018

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti a obtinut in cadrul celei de-a XII-a editii a Olimpiadei de Matematica a Studentilor din Sud-Estul Europei (SEEMOUS 2018), dedicata studentilor din anii I si II, doua medalii de aur si trei medalii de argint. Studentul Alexandru-Adrian BRATEI din anul II de la Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor a obtinut medalia de argint. La editia anterioara, cea din 2017, acesta obtinuse medalia de aur.Alexandru Adrian BRATEI, domeniul "Inginerie Chimica", anul I

Alexandru Adrian BRATEI a obtinut o medalie de aur la cea de-a XI-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica SEEMOUS 2017 (South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students), ce s-a desfasurat in perioada 28 februarie - 5 martie, 2017, in Ohrid, Macedonia. SEEMOUS este un concurs cu participare internationala organizat de catre Societatea Matematica din Sud-Estul Europei si care se adreseaza studentilor din primii doi ani de studiu.


"Va intrebati cum de am ajuns aici? Sincer - nu am nicio idee exact cum.

Nu ma consider un om cu o capacitate exceptionala sau iesit din comun, ci pur si simplu un om potrivit la locul potrivit, un om care in credinta lui a fost ghidat spre ceea ce are nevoie. Sa neg ca am muncit ar fi o minciuna, dar nici ca am muncit pana nu am mai putut nu pot sa zic. Eu pot spune ca am gasit un echilibru.

De asemenea nu pot nega rolul sansei - nu oricine are ocazia sa aiba parinti care sa se ocupe de educatia lui si profesori pasionati care sa stie exact sa il ghideze."

- Alexandru Adrian BRATEI -