+4 021 402 3927; +4021 402 3935

English

Program de studii de masterat - Biocombustibili, Biorafinarii si Tehnologii Conexe

Acest program de studii va fi inlocuit cu programul de studii "Biorafinarii si Bioproduse"Domeniu

Biotehnologii


Tip

Interdisciplinar/transdisciplinar


Prezentare


Masterul Biocombustibili, Biorafinarii si Tehnologii conexe are drept obiectiv principal pregatirea unor specialisti pentru productie, cercetare stiintifica si invatamant in domeniul de avangarda al biocombustibililor, biorafinariilor si tehnologiilor conexe acestor domenii. Acest obiectiv este determinat de tendintele in fabricarea si utilizarea acestor combustibili la nivel european si mondial, in contextul tendintei actuale de conservare a resurselor energetice, de folosire a resurselor naturale regenerabile pentru fabricarea de biocombustibili si intermediari organici si al reducerii poluarii mediului.


Abilitati si competente dobandite

Prin acest program se are in vedere asigurarea unor competente, cunostinte si abilitati relevante in relatia absolvent – piata muncii. Se urmareste dezvoltarea invatamantului de masterat bazat pe competente intr-un domeniu prioritar pentru Romania: materiale si combustibili pentru o dezvoltare durabila. Prin curricula propusa la masterul de Biocombustibili, Biotehnologii si Tehnologii conexe, se asigura o buna pregatire a cursantilor pentru a putea raspunde solicitarilor prezente, cerintelor si provocarilor viitoare din domenii noi cum sunt resurse de materii prime si energie, biocombustibili, biorafinarii, protectia mediului, calitatea produselor.

Planul de invatamant al programului de studii de master de cercetare Biocombustibili, Biorafinarii si Tehnologii conexe a fost conceput astfel incat disciplinele studiate sa se inlantuie intr-o ordine fireasca. Pot participa la acest program de master atat absolventi de studii de licenta din domeniul Inginerie chimica dar si din alte domenii de inginerie. De asemenea, acesta este realizat astfel incat sa formeze pe langa competentele cognitive si competente profesionale practice.


Oportunitati de angajare

Specialistii pregatiti in cadrul acestui master pot ocupa o varietate larga de locuri de munca in domenii variate ale tehnologiilor si biotehnologiilor industriale sau domeniilor conexe, ca de exemplu:
- Intreprinderi de profil (rafinarii, fabrici de obtinere a biocombustibililor)
- Institutii de invatamant, cercetare si proiectare
- Laboratoare de control al calitatii produselor
- Distributia si comercializarea utilajelor si produselor


Posibilitati de dezvoltare profesionala ulterioara

Pregatirea profesionala a masteranzilor, dupa absolvire, poate fi continuata si dezvoltata prin programul de studii doctorale. Printre cadrele didactice, care au activitati de predare la acest master, sunt si conducatori de doctorat.


Resursele umane si baza materiala implicate in formarea studentilor

Programul este coordonat de Departamentul de Bioresurse si Stiinta Polimerilor.

Pregatirea masteranzilor se sprijina pe o structura echilibrata de personal specializat si pe o baza materiala la nivelul cerintelor actuale (aparatura de laborator, tehnica de calcul si aplicatii software moderne).

Colectivul de cadre didactice implicat in activitatile didactice din planul de invatamant al programului de master Biocombustibili, Biorafinarii si Tehnologii conexe imbina in mod armonios si eficient, experienta consistenta a profesorilor cu entuziasmul cadrelor didactice mai tinere.


Plan de invatamant

Planul de invatamant pentru acest program de studii de masterat este disponibil aici.


Contact
Secretariat